فهرست مطالب

مطالعات قرآنی - پیاپی 54 (تابستان 1402)

نشریه مطالعات قرآنی
پیاپی 54 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سید مجید نبوی*، سمیه آزاددل، مهسا قربانی صفحات 1-18

    سبک شناسی علمی است که با بررسی توصیف ها و تحلیل ها به جنبه های ادبی موجود در یک متن می رسد و معانی و مفاهیم یک متن ادبی را به طور واضح و روشن به خواننده انتقال می دهد. قرآن کریم، که یک معجزه الهی است، به عنوان یک متن ادبی به خصوص در سال های اخیر مورد توجه سبک شناسان قرار گرفته است. این مقاله به دنبال آن است که با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از دانش سبک شناسی، سوره مطففین را در سه سطح آوایی و ترکیبی و بلاغی مورد بررسی قرار دهد تا از این طریق به جنبه های ادبی و معنایی سوره پی بیرد. در سوره مطففین در سطح آوایی با به کارگیری سجع، سبب آهنگین بودن سوره و جذب مخاطب می شود. در سطح ترکیبی با به کار بردن جملاتی مانند تقدیم و تاخیرها خط بطلانی بر روی باورها و عقاید مشرکان می کشد. در سطح بلاغی نیز با به کارگیری اسلوب حصر مالکیت خداوند و اینکه همه چیز به اجازه خداوند است، اشاره می کند.

    کلیدواژگان: سبک شناسی، سوره مطففین، سطح آوایی، سطح ترکیبی، سطح بلاغی
  • مرتضی عرب*، معصومه سبک دست، عبدالرضا محمد حسین زاده، مجتبی محسنی صفحات 19-40

    روایت شناسی یکی از شاخه های نوظهور مطالعات ادبی است که غایت خود را تحلیل علمی متون روایی قرار داده است و در این میان، رویکردهای چندی در این عرصه از سویی منتقدان ادبی و معناشناسان مطرح شده است که یکی از پربسامدترین آن ها، رویکرد روایت شناسی آلژیرداس گریماس است، از سوی دیگر، همواره بخشی از مطالعات قرآن کریم، به داستان های آن مربوط بوده است زیرا، بخش قابل توجهی از این متن مقدس، به داستان اختصاص یافته است و داستان های چندی در آن بیان شده اند که در این میان، برخی از آن ها مثل داستان زکریا، قصه مشترکی با عهدین دارند. بنابراین، پژوهش حاضر به منظور تحلیل روایت زکریا، رویکرد روایت شناسی گریماس را مد نظر قرار داده است و کوشیده با تحلیل پیرنگ و مدل کنشگران روایت قرآنی زکریا به تحلیل علمی این متن دست یابد اما از آن جا که متن ها در ارتباط بینامتنی با یکدیگر شکل می یابند، تحلیل روایی روایت عهدینی زکریا نیز مورد نظر قرار گرفته است تا با مطالعه روایت شناختی دو داستانی که یک فابیولا را مدنظر داشتند از شیوه داستان پردازی آن ها در این مورد، آگاهی بیشتری به دست آید و در پایان، ضمن تحلیل روایی دو روایت، ارتباط بینامتنی این دو متن آشکار و التفات قرآن کریم به داستان عهدینی نمایان می شود.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، عهدین، زکریا، روایت شناسی، گریماس
  • پروانه مهرجو* صفحات 41-56
    زندگی در عصر حاضر با چالش ها و بحران های عمیق اخلاقی، تربیتی و اجتماعی انسان همراه است. از این رو پژوهش حاضر با هدف کاوشی در جهت مفهوم آسیب شناسی تربیت اخلاقی انسان در سوره ماعون صورت گرفت. در همین راستا روش پژوهش توصیفی - تحلیلی و از نوع تحلیل محتوای کیفی بود. ابزار جمع آوری اطلاعات، فیش برداری و تهیه فرم بر اساس آیات قرآن کریم و نیز اسناد و مدارک معتبر مرتبط با موضوع می باشد. یافته ها بر اساس نمودار درختی سوره ماعون در قالب سه نوع آسیب (عدم توجه به ایتام، سهل انگاری در نماز و ریا) قابل دسته بندی بود. یافته های تحلیل نشان داد بر اساس مضامین این سوره سه نوع آسیب شامل: آسیب ریا، سهل انگاری در نماز و عدم توجه به ایتام شناسایی و دسته بندی شد. درنتیجه به دلیل اهمیت تربیت اخلاقی انسان راهکارهای پیشنهادی جهت پیشگیری از آسیب ها مشخص شد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، تربیت اخلاقی، انسان، سوره ماعون
  • مصطفی کمالجو، مهدی شاهرخ* صفحات 57-96

    قرآن کریم کتابی برای هدایت بشر به زبان عربی است که فهم آن برای کسانی که عرب زبان نیستند تنها از طریق ترجمه میسر است. با این که هیچ کدام از ترجمه های قرآن با اصل عربی آن برابری نمی کند و تنها ابزاری برای درک بهتر قرآن است، اما از آن جا که زبان عربی از جمله کامل ترین زبان ها و شامل دقایق فراوانی است، لذا ترجمه قرآن امری خطیر و پیچیده است که اگر مترجم در ظرایف های قرآن دقت لازم را نداشته باشد، ترجمه او ترجمه ای نارسا خواهد بود. این پژوهش درصدد آن است با تکیه بر شیوه وصفی تحلیلی، به بررسی نقش و تاثیر ترادف/هم معنایی در بروز ناهمسانی ها و نسبت آن ها در دوازده ترجمه قرآنی بپردازد، که به این منظور، ترجمه دو سوره کوتاه شمس و بلد را میان ترجمه های معاصر: انصاریان، آیتی، بهرام پور، خرم دل، خرمشاهی، صادقی تهرانی، فولادوند، قرایتی، مجتبوی، معزی، مکارم شیرازی، و الهی قمشه ای بررسی و مقایسه می کند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که نسبت شباهت ها با تفاوت ها در معادل یابی واژگان فارسی این ترجمه ها تفاوت معناداری دارد، به طوری که درصد تفاوت ها بسیار بالاتر از شباهت هاست. بالاترین نسبت تفاوت ها میان خرم دل و معزی و کمترین تفاوت ها بین فولادوند و صادقی تهرانی است که شاید به ترتیب نشان از کمترین و بالاترین تاثیر و تاثر میان این مترجمان قرآنی داشته باشد و البته تنها ابزار آن ها در این ناهمسانی سازی ها، پدیده ترادف/هم معنایی در زبان فارسی است.

    کلیدواژگان: ترجمه قرآن، بررسی مقابله ای، ترادف، هم معنایی، کلمات مترادف، واژگان برابرنهاده
  • مریم آقایی بجستانی، کرامت پیرنیا*، علی رضوانی صفحات 97-120

    ارتکابی وی مطابقت داشته باشد، در بحث تخفیف مجازات این مسیله مهم است که در صورت وجود عوامل مختلف از قبیل موقعیت اجتماعی، همکاری با دادگاه، سوابق کیفری و... مجازات مرتکب را به نحوی مورد تخفیف قرارداد تا متهم بتواند با به دست آوردن فرصت دیگر آینده موفقی در زندگی خود داشته باشد. تخفیف مجازات در بسیاری از آیات قرآن مورد تاکید قرار گرفته ؛ از جمله تخفیف در تکالیف شرعیه در زمانی که انسان در مشقت و سختی است و یا مخیر بودن اولیاء دم در امور سه - گانه (قصاص ، دیه و عفو) که نوعی تخفیف محسوب میگردد و همچنین تخفیف در مجازات سرپیچی کنندگان در جنگ احد و... . باتوجه به اینکه توبه ، نوعی تخفیف می باشد و به طور کلی بنای شارع در مجازاتهای حدود بر تخفیف است ، و بدین وسیله توبه نیز عاملی جهت تخفیف در این مجازاتها میگردد، بنابراین چنانچه شخصی که مرتکب جرمی شده که حد بر او واجب گردیده ، اگر توبه نماید در مجازات او تخفیف داده خواهد شد؛ از جمله ی این حدود که با توبه ی شخص شامل تخفیف میگردد، حد زنای غیرمحصنه و مرد غیرمحصن ، سرقت ، قذف ، محاربه و ارتداد است.

    کلیدواژگان: تخفیف، مجازات، قرآن
  • اختر برخوری مهنی، محمدعلی صفا*، مهدی بهرمند صفحات 121-154

    جلوگیری از تضییع حقوق دیگران، حفظ مال افراد در قرآن کریم و روایات ایمه اطهار بیش از همه امور بر آن تاکید شده است. با توجه به حساسیت این مهم تاکید بر اهلیت و مالکیت در فرایند ثبت و سند درآیات و روایات بسیار به چشم می خورد. درواقع پژوهش های انجام شده نیز در راستای نشان دادن اهمیت مالکیت و اهلیت در مباحث فقهی و حقوقی است. این پژوهش به روش کیفی و کتابخانه ای ضرورت و اهمیت بحث مالکیت و شرایط مهم آن چون اهلیت در ثبت سند را با رویکرد قرآنی موردبررسی قرار می دهد و در انتها مشخص می شود که ثبت، مالکیت به همراه داشتن شرایطی چون اهلیت برای مالک یک ضرورت حقوقی، دینی، شرعی، عقلی و اخلاقی است؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر این است که ضرورت منطقی و عقلی اهلیت در ثبت اسناد را از منظر قران مبرهن سازد و به طور دقیق مشخص کند این مصحف شریف چگونه شایستگی لازم اشخاص را برای اهلیت در امور حقوقی به ویژه ثبت سند تبیین کرده است.

    کلیدواژگان: ممیز، اهلیت، ثبت سند، قرآن
  • ولی الله صفری*، سید محمدرضا آیتی، اصغ عربیان صفحات 155-167

    بررسی تطبیقی حقوق زنان در کتب ادیان الهیچکیدهحقوق زن و جایگاه آن در ادیان الهی و بالاخص کتب آسمانی و مذهبی آنها، همواره محل مناقشه و تفسیرهای مختلف بوده است. مطالعه توصیفی - تحلیلی مفاد کتب آسمانی، نشان دهنده آن است که در زبور، نمی توان مقرره ویژه ای را در این خصوص یافت. با وجود اینکه در عهد عتیق، آفرینش زن به تبع آفرینش مرد تلقی شده لیکن این امر در عهد جدید، صورت تعدیل شده تری به خود گرفته و در قرآن کریم، به کلی، خلقت آن دو، از نفس واحده دانسته شده است. اختصاص حق طلاق به مرد و جواز تعدد زوجات، از مشترکات قرآن و عهد عتیق درخصوص حقوق زنان است؛ در حالی که جواز فعالیت های اجتماعی، مذهبی و سیاسی زنان را می-توان از نقاط مشترک قرآن و عهد جدید برشمرد. منع استفاده ابزاری از زنان نیز مهمترین وجه مشترک در هر سه کتاب آسمانی و مذهبی اشاره شده می باشد.واژگان کلیدی : انجیل، تورات، حقوق زن، عهد جدید، عهد عتیق، قرآن کریم

    کلیدواژگان: انجیل، تورات، حقوق زن، عهد جدید، عهد عتیق
  • راحله آقامحمدی سندانی*، خسرو باقری، فهیمه انصاریان صفحات 168-188
    هدف از این پژوهش آسیب شناسی در تعلیم وتربیت اسلامی از جهت فکری وفرهنگی است. یکی از دلایل مهم، ممانعت از روش های منتهی به آزادی فکر در جامعه است برای علت یابی بهتر به سراغ مهمترین منابع آموزه های اسلام، قرآن رفته و ریشه های آن را کشف ومورد ارزیابی قرارمی گیرد .مبانی نظری پژوهش ،براساس عاملیت انسان در قرآن است و مبادی عمل را از حیث گرایشی ،میلی وشناختی مبنا قرارمی دهد . روش شناسی در این پژوهش از نوع توصیفی واستنتاجی است . بعد از بیان وتوصیف ، آیات مربوط به رهایی فکرو آیات مربوط به اسارت آفرینی آیات مربوط به آزادی ورهایی فکر را ارزیابی می نماید.یافته ها، پس ازبررسی نشانگر آن است که آزادی ورهایی فکردر آیات، در مبادی شناختی،موجب اعمال اختیاری بیرونی انسان میشود و در مبادی گرایشی با دورنمودن رذایل و عمل به فضایل اخلاقی موجب ارتقاء روحی ونوعی رهایی فکری و معنوی درونی او می گردد. ودراین راستا بعد از انطباق با آیات قرآن روش تدریس برمبنای آزادی فکر ارایه میگردد .روش های تدریس "عاملیت در کلاس درس "و" روش تفکر انتقادی" و" روش اعطاءبینش رسیدن به درک آگاهانه وشهود"از روش های تدریس برمبنای آزادی فکردر قرآن است .
    کلیدواژگان: تربیت خردمندانه، آزادی فکر، رهایی فکر
  • مینو خاکی، سید مصطفی محقق داماد*، مهدی درگاهی صفحات 189-208
    این مقاله با مطالعه ی قرآنی و با رویکرد توصیفی- تحلیلی به بررسی میزان، ضرورت و حدود مشروعیت حفظ نظام، منافع ملی و مصلحت عمومی و نیز تزاحم و تقابل آنها با حفظ حریم خصوصی افراد پرداخته است. اهمیت مساله تحقیق این که افراد در جامعه و در مقام حیات جمعی، دارای حقوق مختلف- اعم از فردی و اجتماعی- هستند که عملا بخشی از این حقوق با یکدیگر یا با حق فرد دیگر و مصلحت جمع، در تزاحم هستند. از این رو برای برقراری نظم اجتماعی باید به قواعد جامعی استناد کرد که از یک سو حقوق و آزادی های فردی را به عنوان حریم خصوصی محترم شمارد و از سوی دیگر از حقوق اجتماعی یا مصالح عمومی پاسداری کند. در نتیجه با مطالعه قرآنی و بررسی منابع فقهی و البته ضمن رجوع به مبانی حقوقی و قوانین موضوعه مبتنی بر خرد عمومی، می توان گفت قوانینی که برای حفظ نظام و مصلحت عمومی وضع شده اند، گر چه بعضا و از حیث ظاهر با حفظ حریم خصوصی افراد تداخل و تزاحم دارند. اما عموما و در حقیقت امر برای محافظت از همان حریم خصوصی و آرامش هر یک از افراد وضع شده اند.
    کلیدواژگان: حریم خصوصی، قاعده سلطه، قاعده اصل عدم ولایت، مصالح عمومی، تزاحم نظارت
  • علی اوسط خانجانی* صفحات 209-224

    ترجمه ی قرآن کریم به زبان فارسی یکی از کوشش های فاخر در قلمرو قرآن پژوهی است که در دهه های اخیر مورد توجه ترجمه پژوهان و منتقدان قرار گرفته است. این جریان که در آغاز برپایه ی ذوق شخصی شکل گرفت، چندی است با راهیابی مطالعات ترجمه به حیطه ی ترجمه ی قران کریم و آشنایی ترجمه پژوهان با مکاتب و نظریه های ترجمه، روبه روشمندی نهاده است.الگوی ارزیابی «گارسس» یکی از نظریه های ارزیابی ترجمه است که در نقد ترجمه های قران کریم کارایی قابل توجهی دارد. مقاله پیشارو با عنوان «کاربست تکنیک تغییر در ترجمه ی قران کریم، اثر بهاءالدین خرمشاهی، براساس مدل گارسس (بررسی موردی از جزء 15تا 20)»، پژوهشی نظری است که به روش توصیفی -تحلیلی، ترجمه ی قران کریم، اثربهاء الدین خرمشاهی را برپایه ی تکنیک تغییر در الگوی «گارسس» مورد بررسی قرار داده است. داده های پژوهش حکایت از آن دارد که با توجه به رویکرد خرمشاهی در ترجمه، همه ی اقسام تکنیک تغییر مورد اشاره در این پژوهش به ویژه تغییر نحو (دستور گردانی) با ارزش مثبت و تغییر ساختار درونی متن مبدا با ارزش منفی در ترجمه ی وی به کار رفته است.

    کلیدواژگان: قرآن، ترجمه، الگوی گارسس، تکنیک تغییر، خرمشاهی
  • محسن بزرگی*، میترا ضرابی، محسن طاهری صفحات 225-250

    هدف از این مقاله آن است که حقوق اختصاصی ایثارگران را با تاکید بر آیات قرآن کریم و قوانین ایران و دیگر کشورها مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. بنابراین سوال اصلی پژوهش حاضر این است: «ایثارگران از دیدگاه آیات قرآن کریم و قوانین ایران و دیگر کشورها دارای چه حقوق اختصاصی می باشند؟» فرضیه پژوهش آن است که با بررسی و تحلیل آیات قرآن کریم دو دسته حقوق برای ایثارگران قابل ترسیم و شناسایی است: حقوق معنوی و حقوق مادی. از دیدگاه قوانین ایران و با تکیه بر برخی مبانی حقوق انسانی، مانند حق بر خوشبختی حقوق اختصاصی ایثارگران قابل تحلیل است. از دیدگاه قوانین دیگر کشورها عموما با تکیه بر مبانی «تبعیض روا» و «حق بر شادکامی» حقوق اختصاصی ایثارگران قابل تحلیل و بررسی است. این پژوهش بر اساس مطالعات کتابخانه ای انجام شده است. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی است. از نتایج پژوهش این است که برای جبران خسارت های مادی و معنوی ایثارگران، حکومت اسلامی با تنظیم قوانین و مقررات حمایتی تلاش های کافی را در این زمینه مبذول نمایند.

    کلیدواژگان: حقوق اختصاصی ایثارگران، قرآن کریم، تبعیض روا، حقوق معنوی، حقوق مادی
|
  • Seyed majid Nabavi *, Somayeh Azaddel, Mahsa Ghorbani Pages 1-18

    It is a scientific stylistics that, by examining the descriptions and analysis, reaches the literary aspects of a text and convey the meanings and concepts of a literary text to the reader clearly. The Holy Qur'an, a divine miracle, has attracted the attention of stylists as a literary text, especially in recent years. This article seeks to examine Surah Motafin in three phonetic, hybrid and rhetorical levels by using a descriptive-analytical method and using stylist knowledge to exist in the literary and semantic aspects of Surah. In Surat al -Mutafin at the phonetic level, by applying a rhetoric, the surah and the audience attracts the audience. At the combination level, using sentences such as presenting and delays, the line of beliefs and beliefs draws the polytheists. At the rhetorical level, it also points to the use of God's ownership and that everything is in the permission of God.At the combination level, using sentences such as presenting and delays, the line of beliefs and beliefs draws the polytheists. At the rhetorical level, it also points to the use of God's ownership and that everything is in the permission of God.

    Keywords: Stylology, Surah Motafin, phonetic surface, hybrid level, rhetorical level
  • Morteza Arab *, Maesoumah Sabok Dast, Abdolreza Mohamad Hosein Zadeh, Mojtaba Mohseni Pages 19-40

    Narratology is one of the new branches of literary studies that seek the scientific analysis of narrative texts. In the meantime, several approaches have been proposed by literary critics and semantics, one of the most frequent ones in the field is Algerdas Grimas's narratology approach, on the other hand, the study of narratives has always been part of the study of the Holy Qur'an, because a considerbale part of this sacred text is devoted to fiction and several stories are told in it. Some of them, like the story of Zechariah, have a common story with the Testaments. Therefore, in order to analyze the Qur'anic narration of Zakariah, the present study has considered the narrative approach of Grimas and has tried to achieve a scientific analysis of this text by analyzing the narrative plot of the Qur'anic narration of Zakaria, but since the texts are shaped in an intertextual relation with each other, the narrative analysis of Zakaria's testamentary narrative has also been considered in order to gain more knowledge of their storytelling style in this case by studying the narrative narrative of two stories that considered one Fabiola. Finally, while analyzing the narrative of the two narrations, the intertextual connection between these two explicit texts and the attention of the Holy Quran to the Old Testament story is revealed.

    Keywords: The Holy Qur', an, The Bible, Zakariah, narratology, Algerdas Grimas
  • Parvaneh Mehrjoo * Pages 41-56
    Life in the present age can be expressed along with the deep moral, educational, and social challenges and crises of human beings. Therefore, the present study was conducted to explore the concept of the pathology of human moral education in Surah Maun. In this regard, the research method was descriptive-analytical and qualitative content analysis. The tools are data collection, filing, and preparation of forms based on the verses of the Holy Quran as well as valid documents related to the subject. Findings could be classified into three types of damage based on the tree diagram of Surah Maun. The findings of the analysis showed that based on the contents of this surah, three types of harm were identified and classified, hypocritical harm, negligence in prayer, and not paying attention to orphans. as a result, due to the importance of human moral education, the proposed solutions to prevent injuries were identified.
    Keywords: pathology, moral education, human, Surah Maun
  • Mostafa Kamaljoo, Mehdi Shahrokh * Pages 57-96

    The Holy Quran is a book for human guidance in Arabic, whose understanding is only available through translation to those who do not know Arabic. None of the translations of the Qur'an can ever compare with its Arabic origin and they serve only as a means for a better understanding of the Qur'an. However, since Arabic is one of the most complete languages and it involves many fine details, this makes the translation of the Qur'an a very challenging job. Therefore, unless the translator has a competent knowledge and command of the fine details of the Arabic language, his translation would be a flawed one. This research aims to study the role and the effect of synonymy on inconsistencies and their frequencies in translation based on the analytical descriptive method. For this purpose, the translations of two short Suras of Ash-Shams and Al-Balad by the following contemporary translators have been selected for comparison: Ansariyan, Ayati, Bahrampour, Khorramdel, Khorramshahi, Sadeghi Tehrani, Fooladvand, Qaraati, Mojtabavi, Mo'ezi, Makarem Shirazi, and Elahi Qomsheie. The results of this study show a significant ratio of differences in finding the Farsi equivalents among these translators, Such that the percentage of differences is much higher than that of the similarities. the highest ratio was seen between Khorramdel and Mo'ezi and the least ratio was seen between Fooladvand and Sadeghi Tehrani. This probably represents the least and highest amount of influence among these translators, and of course their only instrument in producing these inconsistencies is the synonymy phenomenon in

    Keywords: Translation of the Qur', an, comparative study, Synonymy, synonyms, Equivalents
  • Maryam Aghayi Bajestani, Keramat Pirnia *, Ali Rezvani Pages 97-120

    The application of cases related to mitigation of punishment or conversion of punishment, which should in some way be commensurate with the dignity of the accused and the crime he committed, In the discussion of mitigation of punishment, it is important that in the presence of various factors such as social status, cooperation with the court, criminal record, etc., the perpetrator be mitigated in such a way that the accused can have another opportunity for a successful future in life. Have your own.Mitigation of punishment has been emphasized in many verses of the Qur'an; Such as a reduction in the duties of the Shari'ah when a person is in hardship or hardship or the free will of the guardians in the three matters (retribution, blood money and amnesty) which is a kind of reduction and also a reduction in the punishment of those who disobey in the Uhud war. .... Considering that repentance is a kind of mitigation and in general the Shari'a is based on the punishments of Hudud on mitigation, and thus repentance becomes a factor for mitigation in these punishments, so if a person who has committed a crime for which Hadd has become obligatory, if If he repents, his punishment will be reduced; Among these limits, which are reduced by a person's repentance, are the limits of unprotected adultery and unmarried man, theft, qazf, moharebeh and apostasy.

    Keywords: discount, punishment, Quran
  • Akhtar Barkhori Mehni, Mohammadali Safa *, Mehdi Bahremand Pages 121-154

    Preventing the rights of others, protecting people's property in the Holy Qur'an and hadiths have been reported on it more than anything else. Due to this important issue, ownership and ownership are very visible in the process of registration and documents and narrations. In fact, the conducted researches are also related to showing ownership and competence in jurisprudence and legal issues. This qualitative and library research is essential and discusses the ownership and its important conditions because it examines the qualification in document registration with its characteristics and in that Quran it is clear that registration is ownership with conditions such as qualification for registration. The owner is a legal, religious, religious, intellectual and moral issue; Therefore, the purpose of the present research is to prove the logical and rational necessity of qualification in document registration from the perspective of the Qur'an and to specify precisely how this honorable Mushaf has explained the necessary competence of persons for qualification in legal affairs, especially document registration.

    Keywords: Audit, eligibility, registration, document, Quran
  • ValiAllah Safari *, MohammadReza Ayati, Asghar Arabian Pages 155-167

    A Comparative Study of Women's Rights in Divine ReligionsAbstractWomen's rights and their positions in the divine religions, especially in their books, have always been disputed and faced with different comments. A descriptive-analytical study of the contents of divine books shows that, for example, in psalms one can’t find especial regulations in this regard. Although, in the old testament, the creation of woman follows the creation of man, but, in the new testament, this point of view has been turned into a more modified form. Quran, in general, considered the creation of the two coming from a single spirit. Quran and the old testament both assign divorce and polygamy rights to men. While, the rights of social, religious, and political activities for women are in common between Quran and the new testament. Also, the prohibition of having an instrumental look towards women is the most important common point in the three abovementioned divine religious books.Keywords: Bible, Torah, Women's Rights, the Old Testament, the New Testament, Quran.

    Keywords: Bible, Torah, Women', s rights, the Old Testament, the New Testament
  • Rahele Aghamohammadi Sendani *, Khosrow Bagheri, Fahime Ansarian Pages 168-188
    The purpose of this research is to investigate the causes of damage in Islamic education from an intellectual point of view. One of the important reasons is to prevent the methods leading to freedom of thought in society. The evaluation states that the theoretical foundations of the research are based on human agency in the Qur'an, and the principles of action are based on cognitive and willful tendencies. The methodology in this research is of a descriptive and inferential type, after stating and describing the verses related to the liberation of thought from the verses, it evaluates them based on the two purposes of liberation and creation of freedom. Examining the freedom of thought in the verses in the cognitive principles gives rise to the external voluntary actions of man and in the principles A tendency to stay away from vices and pay attention to and act on moral virtues leads to spiritual upliftment and a kind of inner intellectual and spiritual liberation. In this regard, a new teaching method based on freedom of thought is presented
    Keywords: rational education, freedom of thought, liberation of thought
  • Mino Khaki, Sayed Mostafa Mohaqeq Damad *, Mahdi Darghey Pages 189-208
    This resaerch peformed with a descriptive- analytical approach aimed at studying the level, necessity and limits of legitimacy for protecting system, national and public interests as well as their contention and interaction with the individuals’ privacy. The importance of the research problem is that the individuals in the society and as a collective life are of different rights including personal and social ones where, in practice, those rights partly are in contention with other’s right and public interests. Hence, to establish the social order, it is required to refer to inclusive rules, which respects, from one hand, the personal rights and freedoms as privacy and protects, from the other hand, the social rights or public interest. Consequently, considering the jurisprudential resources as well as referring to the legal fundamentals and statutes based on the public wisdom, it can be stated that the rules legislated for the purpose of protecting the system and public interests have been established generally and in fact for protecting the privacy and peace of individuals though at times interfering and in contention with protecting the individuals’ privacy.
    Keywords: privacy, Rule of domination, rule of principle of non-guardianship, public interests, monitoring contention
  • Ali osat Khanjani * Pages 209-224

    Translation of Holy Quran to persian is an excellent endeavor in realm of Quranic studies that has been considered in recent decades by researchers and critics. This progress that essentially has been based on personal preferences, by entry of translation studies to realm of Quranic translation and acquaintance of translation scholars with schools and theories of translation has advanced to systematic structure. Model of Garces assessment of translation is one of helpful and efficient theories in critique of Holy Quran translations.This article by title ‘application of changing technique in Bahaolldin Khorramshahi’s translation of Holy Quran upon Garces model’ (case study from Juz 15 to Juz 20) is a theorical research that by descriptive-analytic method based on exchange technique in Garces model, examines Bahaoddin Khorramshahi’s translation of Holy Quran . data of study shows that considering Khorramshahi’s approach in translation, all forms of exchange technique mentioned in this study especially grammer-transposition by positive value and altering inner structure of source language by negative value have been applied in his translation.

    Keywords: The Quran, translation, Garces Model, exchange technique, Khorramshahi
  • Mohsen Bozorgi*, Mitra Zarrabi, Mohsen Taheri Pages 225-250

    The purpose of this article is to examine and analyze the specific rights of martyrs by emphasizing the verses of the Holy Quran and the laws of Iran and other countries. Therefore, the main question of the current research is: "What special rights do martyrs have from the perspective of the verses of the Holy Quran and the laws of Iran and other countries?" The hypothesis of the research is that by examining and analyzing the verses of the Holy Quran, two categories of rights for sacrificers can be drawn and identified: spiritual rights and material rights. From the point of view of Iranian laws and relying on some fundamentals of human rights, such as the right to happiness, the exclusive rights of martyrs can be analyzed. From the point of view of the laws of other countries, the specific rights of martyrs can be analyzed and investigated based on the principles of "lawful discrimination" and "right to happiness". This research is based on library studies. The method of this research is descriptive-analytical. One of the results of the research is that in order to compensate the material and spiritual damages of martyrs, the Islamic government should make sufficient efforts in this field by setting protective laws and regulations.

    Keywords: Exclusive Rights of Martyrs, Holy Quran, Legal Discrimination, Right toHappiness, Spiritual Rights, Material Rights